Aceasta este una dintre rețetele mele preferate- Cartofi umpluţi cu bacon si cașcaval. Se pot face si cu urda, telemea sau ciuperci.
Ingrediente:
● 6 cartofi mari ● 100 g cubuleţe bacon ● o ceapă ● 200 ml smântână ● 12 felii caşcaval sau brânză topită ● o legătură ceapă verde
Mod de preparare
1. Cartofii se spală foarte bine şi se lasă în coajă. Se învelesc în folie de aluminiu fiecare şi se pun 40 de minute la cuptor.
2. În acest timp, ceapa curățată și tocată mărunt şi cubulețele de bacon se călesc fără a adăuga ulei. Se scurge eventuala grăsime lăsată de bacon, se pune smântâna şi
se adaugă 6 felii de cașcaval sau brânză.
3. Cartofii răcoriţi se golesc de miez, care se amestecă cu comp oziţia de smântână și se pune apoi în fiec are cartof, se aşază deasupra cele 6 felii de caşcaval rămase şi se lasă 10 minute la cuptor. Se servesc cu ceapă verde tocată.