Chef Patrizia Paglieri îți dezvăluie unele dintre cele mai bune rețete ale sale. Urmează-le pas cu pas și vei fi uimită de rezultat. Uite cum poți prepara piept de rață, pe pat de piure de țelină, a la Patrizia Paglieri!
Ingrediente:
2 bucăți piept de rață
1 kg țelină
100 ml smântână
50 g baby spanac
unt
sos de soia
ghimbir
coniac
Preparare:
Se pune pieptul de rață într-o tigaie (cu unt) și se călește 15 minute, pe ambele părți și se scurge grăsimea din tigaie. Se adaugă unt, se flambează cu puțin coniac și se adaugă sos de soia (după gust) și ghimbir tăiat mărunt. Într-o oală, se călesc frunzele de spanac cu țelina tăiată cubulețe, în unt, apoi se adaugă smântâna și se mixează, cu un mixer vertical. Piureul de țelină astfel obținut se întinde în strat fin pe o farfurie și deasupra se așază pieptul de rață feliat.