Pentru foi: *500 g făină ,10 linguri ulei ,10 linguri lapte , 2 ouă, 10 linguri zahăr , o linguriță bicarbonat de sodiu, o linguriță suc de lămâie
Pentru cremă: 200 g unt , 8 linguri făină, 6 linguri zahăr, coaja rasă de la o lămâie, un litru lapte, esență de vanilie
Mod de preparare:
1. Se amestecă ouăle, zahărul, uleiul și laptele.
2. Se stinge bicarbonatul cu suc de lămâie, se toarnă peste ouă și apoi se pune făina lingură cu lingură, până se obține întâi o pastă și apoi un aluat. Se lasă la rece 30 de minute. Se împarte apoi în trei. Se întind trei foi care se coc pe rând câte 6-8 minute.
3. Zahărul și făina se amestecă, se pune coaja rasă de lămâie și apoi se desface cu lapte turnat puțin câte puțin. Se pune pe foc 10 minute, cât să devină un amestec gros. Se trage de pe foc, se pune esența și, după răcire, se adaugă untul moale. Se mixează foarte bine.
4. Foile se așază cu crema între ele, se acoperă cu un prosop, se așază tocătoare de lemn deasupra și se lasă așa până a doua zi când se taie.